Carin Elofsson – Tovat i egen design


Min ulliga värld.


I tovad ull har jag som yrkesverksam i snart 20 år skapat hattar, kläder, hemtextil och bilder. Det är lusten och färgglädjen som driver mig. Och det präglar givetvis mina alster. Så allt är mönstrat och färgglatt.


Sedan 2002 har jag arbetat med tovning i princip på heltid. Jag har deltagit i ett stort antal utställningar, både som separatutställare och i samlingsutställningar, även jurybedömda. Jag vill medverka till att höja tovningens status som konstnärligt uttrycksmedel, därför är min ambition att de alster som lämnar min ateljé skall hålla en hög kvalitet, både hantverksmässigt och konstnärligt.

Efter att ha målat och tecknat som amatör i hela mitt liv, var jag 1997 på en kort kurs i tovning. Det var som att öppna en helt ny värld, och jag var fast. Att hitta en teknik som tillåter mig att både måla, skulptera, och göra kläder, hade varit en dröm.


Det är en utmaning att skapa ett unikt konstverk man kan gå klädd och i, och som också fungerar som klädesplagg, vackert och funktionellt. Jag tovar mest kläder; hattar, sjalar, jackor, klänningar med mera, men också bilder. Allt i kraftfulla färger. Färg är livet, man blir glad av färg.