Gunilla Pressing - akvarell, kork, raku, damer, madammer


Mitt konstnärsintresse började redan under tonåren då jag gick i en ”färg & form” linje i skolan. Härefter blev det målarskola i många år. Jag har även gått ett flertal kurser både i akvarellmålning och kroki.


Jag målar akvareller för att färgen klingar så härligt transparent på den oftast vita ljusbäraren, dvs akvarellpappret. Det är alltid lika spännande att leka med vattnet och färgen i denna minutiösa timing, som krävs av akvarellmåleriet.


Vinkorkar har varit mitt motiv i många år för att korkens struktur, material och färg fascinerar mig på ett märkligt sätt. Jag försöker hitta avvikande tema till mina målningar och ger dem ofta en humoristisk titel. Jag tycker inte att bilden är färdig förrän titeln är där


Att arbeta med händerna i lera är också roligt, så jag har lärt mig att dreja, modellera figurer och bränna raku. Har under många år drejat små saltkar med en liten skulpterad dam sittande på kanten. Detta har lett till att jag nu skulpterar lite större madammer, oftast nakna. Då jag drejar uppstår samma spänningsmoment som i akvarellmålningen.


Jag har fått medverka vid ett flertal utställningar och även haft separatutställningar.


070-22 99 114

gunilla@kvarngarden.com